Henkies blog!



31 december 2018 - Vuurwerk
Ik mag nog steeds vuurwerk afsteken, dus hierbij de buit voor 2018.





29 december 2018 - Wat eten we vanavond
Verse volkoren pasta met tonijnsteak, courgette, tomaat en amandelen.





26 december 2018 - Kerstmenu 2e kerstdag
Het was weer gezellig met de familie Manuel in Gouda. Alle gerechten waren goed gelukt en vielen in goede aarde.





23 december 2018 - Wat eten we vanavond
Losjes gebaseerd op een recept van Jamie Oliver: zeebaars uit de oven met venkel, sinaasappel, olijven en kerstomaatjes.





22 december 2018 - Wat eten we vanavond
Wederom een Delicious recept. Savooie kool met burrata, citroenboter en pistache noten en een focaccia met tomaat. Ik wist het niet, maar burrata is mozzarella met room waardoor dit een romige en zachte smaak krijgt. Helaas vind ik het wat te slijmerig, dus het was leuk voor deze keer, maar daar blijft het wel bij.





21 december 2018 - Wat eten we vanavond
Verse pasta: halve maantjes door rondjes uit te snijden, te vullen en dubbel te klappen. Veel werk, maar des te lekkerder.





16 december 2018 - Wat eten we vanavond
En nogmaals een Delicious receptje: eenvoudige gebonden champignonsoep met spinazie en geroosterde olijven. Simpel om te maken maar meteen al een blijvertje, zo lekker!





16 december 2018 - Kerstboom
Het blijft een beetje minimalistisch, maar Cristel heeft er toch maar wat kerstballen en ijspegels in gehangen en een piek opgezet.





15 december 2018 - Wat eten we vanavond
Weer een Delicious recept: (vers gemaakte) pasta aglio-olio-peperoncino met garnalen en rucola salade. Lekker en wel zo leuk in onze nieuwe salade schaaltjes nietwaar?





14 december 2018 - Wat eten we vanavond
Al langere tijd niks meer uit de Delicious gemaakt. Hoog tijd dus om deze knolselderijpuree met garam massala, bacon en kalkoenschnitzel te maken uit het december nummer van 2018. De puree werd een beetje paars omdat ik nog wat truffelaardappeltjes over had. Lekkere maar rare aardappels waar je handen zelfs paars van kleuren... Het smaakt in ieder geval uit de kunst!





13 december 2018 - Kerstboom
Hij stond al sinds zondag bij de voordeur. Nu hangen er in ieder geval alvast lampjes in. Lekker minimalistisch!





05 december 2018 - Sinterklaas
Tja, die hebben we dus gemist, want die kennen ze hier niet. Vond ik niet zo erg met 30 graden aan het strand van Fortaleza...





03 december 2018 - Wat eten we vanochtend
Of waar eten we vanochtend: lekker zo'n ontbijtje met gebakken banaan, broodjes en pao de queijo als je dat gewoon bij het ontbijtbuffet ophaalt bij Vila Coqeuiros in Cumbuco, Brazilië...





25 november 2018 - Kikkererwtenfestijn...
Eens eventjes wat recepten met kikkererwten uitgeprobeerd: falafelschijven (rauwe kikkererwten, geweekt in water, met kruiden, ui en knoflook en dan gebakken), hummus (gekookte kikkererwten, gemalen met sesam, peterselie en sesamolie) en kikkererwtenbeignets (met tomaat en gedroogde tomaat, gefrituurd). Darnaast als hapje gevulde kastanjechampignons en truffel-aardappelen met rozemarijn uit de oven. Het was genoeg...





25 november 2018 - Cocktail
Alvast wat knoeien als voorbereiding voor kerst. Een Witte kerst droom met 1/3 wodka, 1/3 Amaretto en 1/3 slagroom. Hmm, wel lekker maar een beetje te heavy voor de kerst. Nog even doorzoeken...





17 november 2018 - Basel
Het was er niet erg warm, maar we hebben een mooie wandeling door Basel gemaakt. Meer te zien dan ik verwacht had van tevoren en het leverde mooie herfstige plaatjes op.





16 november 2018 - Waar eten we vanavond
Omdat Cristel in de buurt moest zijn na het weekend, hebben we er een weekendje Basel met z'n tweeën van gemaakt. Op vrijdagavond dus eten in Basel, bij Latini, lekker Italiaans!





10 november 2018 - Wat eten we vanavond
Sinds lang weer eens nasi, uiteraard met allerlei lekkers erbij: sate babi met sate saus, kerrie-ei, sambal boontjes en versgebakken emping. Gebakken uitjes en seroendeng naar keuze. Lekker!





10 november 2018 - Latte Art
Nog steeds bezig met een appeltje. Deze lijkt meer op een radijs...





03 november 2018 - Tapas
Vanavond aten we tapas: kaas-churros, paprika met tuinbonen-dip en kerstomaatjes gevuld met krabsalade. Lekker met een Rioja Reserva erbij...





27 oktober 2018 - Latte Art
Omdat het al "bijna" kerst is alvast een kerstbal latte art gemaakt (en ik ga mooi niet toegeven dat ik eigenlijk bezig was om een appeltje latte art te maken...).





26 oktober 2018 - Wat eten we vanavond
Een focaccia met 3 toppings. Hij ziet er niet zo mooi uit als het plaatje op de pagina van littlespoon waar ik het recept vandaan heb gehaald, maar als ik daar goed naar kijk denk ik dat dat nep is. Dat broodje hebben ze volgens mij eerst gebakken en daarna hebben ze voor de foto de toppings erin gedrukt en zo te zien met minder ingrediënten dan het recept aangaf! Maakt niet uit, hij smaakte uit de kunst (alle 3 de toppings)!





22 oktober 2018 - Wat eten we vanavond
Super simpele en super lekkere salade Caprese met drie kleuren rozemarijn aardappeltjes uit de oven.





16 oktober 2018 - Wat eten we vanavond
Kip-saltimbocca. Stond vorige week al op het menu, maar ja toen kwamen we erachter dat we de kip vergeten waren te kopen...





13 oktober 2018 - Wat eten we vanavond
Leve global warming! Lekker BBQ-en op 13 oktober. Zeebaars in marinade, chipolata worstjes, tomaatjes op de grill, mango-tomaten salade en een stokbroodje met kruidenboter.





13 oktober 2018 - Lekker...
... dat weertje vandaag. Nog nooit zo warm geweest op 13 oktober, dus daar moet je van profiteren met een paar gin-tonics en wat lekkere hapjes. Hoezo herfst?





13 oktober 2018 - Latte Art
Dat hartje en die Rosetta hebben we nu wel een keer gezien. Nu eens een appel. Hmmm, nog even oefenen...





07 oktober 2018 - Wat eten we vanavond
Zeebaars in een pakketje uit de oven: met bosui, tomaat en citroen en gemengde kruiden (dille, peterselie en chocolade-munt).





06 oktober 2018 - Tapas
Vanavond aten we tapas. Boterbonen met bleekselderij in vinaigrette met peterselie en bieslook, garnalen in luchtig bier-eiwit-saffraan beslag en pasteitjes met Manchego en Serrano ham. Nog wat lekkere druiven uit eigen tuin erbij om de boel op te frissen. Lekker!





06 oktober 2018 - Herfst
Tja, in ca tien minuten had ik al zoveel bladeren uit de tuin geharkt dat de groenbak al 3/4 vol was. En dan moet het meeste nog vallen zo te zien. Herfst...





02 oktober 2018 - Soester Duinen
Met de afdeling hadden we een uitje naar de Soester Duinen. Ik wist niet dat we dicht bij Bilthoven zo'n enorme zandbak hadden liggen. Leuke wandeling rond de duinen met afsluitend een lekker diner bij Eetvilla van den Brink in Soest.





30 september 2018 - Wat eten we vanavond
Witlofschuitjes, gevuld met dadels en pecannoten en gegratineerd met geitenkaas.





19 augustus - 14 sept 2018 - Corsica
De zomervakantie ging naar Corsica dit jaar. Weer eens kamperen, met een nieuwe tent, nieuwe hele dikke self inflating matrassen en een koelbox met actieve koeling. Het paste allemaal net in de Audi. Heen reden we in 3 dagen naar Livorno om daar de boot naar Bastia te nemen. Terug gingen we via Bastia - Nice. Op Corsica reden we een rondje tegen de klok in: Cap Corse - Ile Rousse - Calvi - Porto - Corte - Ajaccio - Bonifacio - Bastia. De foto's staan straks wel onder verhalen en foto's.





13 augustus 2018 - Dit gaat geld kosten
Dit is de eerste keer dat we de grijze bak met restafval aan straat zetten dit jaar. Dat gaat 6 euro kosten. Ik kan natuurlijk ook zeggen dat we tot nu toe al 14 x de bak niet buiten hebben gezet en in dat geval heeft het ons al 84 euro opgeleverd...





12 augustus 2018 - Wat eten we vanavond
Tartelette met rode uien compote, ricotta, manchego, ei, gedroogde vijgen en een vijg uit eigen tuin on top. Schandalig lekker.





10 augustus 2018 - Wat eten we vanavond
Krabsouffle met tomatensalade.





09 augustus 2018 - Wat eten we vanavond
Een "lasagne" van courgette met een saus van feta, tomaten en gedroogde tomaten.





06 augustus 2018 - Wat eten we vanavond
Vijgen uit de oven met geitenkaas en port siroop. Mjammie.





05 augustus 2018 - Verjaardag Margreet
Margreet werd 50 en had familie, vrienden en collega's uitgenodigd voor een leuk dagje varen op de Loosdrechtse plassen met de Eigen Wijze. Goed weer, lekker eten en drinken en een gezellige groep. Geslaagd dagje, Margreet!





04 augustus 2018 - Wat eten we vandaag
Een lekker zomerse salade met rucola, vijgen uit eigen tuin, mozzarella, parmaham en dressing met olie, honing en citroensap.





03 augustus 2018 - Vijgen
Ik hou niet van wespen. Heb ik toch pech dat die hufters erg van vijgen houden. Ik moet me telkens haasten om ze rijp van de boom te halen, maar voor sommigen was ik toch te laat.





03 augustus 2018 - Uitgeteld
De kat van de buren vind het vandaag ook warm en ligt uitgeteld in de schaduw van de parasol te soezen. Aandoenlijk niet?





29 juli 2018 - Keukendak
Niet te zien op de panoramafoto boven, maar des te meer als je inzoomt op het dak bij de regenpijp links vs rechts: ik heb het eens goed schoon gemaakt en dat is een verschil van dag en nacht.





27 juli 2018 - Breda
Van vrijdagmiddag 27 juli tot zondagochtend 29 juli hebben we rondgekeken in Breda. Op vrijdagmiddag was het 37 graden. Lekker van het ene terras naar het andere dus en genoten van de warmte en de tapas op de Grote Markt. Op zaterdag had het 's ochtends geregend en was het flink afgekoeld maar ook toen nog lekker geshopt en 's avonds wat gegeten bij de Griek en veel geld verloren in het casino (zeker 20 euro...). Na een bezoek aan het begijnenhof op zondagochtend weer huiswaarts gekeerd. Een geslaagd weekend!





26 juli 2018 - Wat eten we vanavond
De rest van de groenten van Margreet - bietjes, worteltjes en de pattison - werden in blokjes geroosterd in de oven en nadien nog gegratineerd en van wat balsamico-azijn voorzien. Lekker!





23 juli 2018 - Groente
Van collega Margreet kreeg ik een bak vol groenten: bietjes, worteltjes, radijsjes, rabarber en een pattison (familie van de pompoen en de courgette). De rabarber ging door de yoghurt en de radijsjes door de rijst. De rest volgt nog.





22 juli 2018 - Courgette
De courgette die nu aan onze plant hangt heeft blijkbaar in zijn jeugd een ongelukje gehad en een snee opgelopen. Hij groeit vrolijk verder maar lijkt wel een beetje op pacman...





18 juli 2018 - Wat eten we vanavond
Een prei-rucola quiche. Met parmezaanse kaas en basilicum. Mjam...





14 juli 2018 - Barbeknoeien
Lekker achter in de tuin. Heerlijk met dit weer.





12 juli 2018 - Zandsculptuur
Afgelopen weekend waren we met het zwagersweekend ook al op de Lange Voorhout in Den Haag geweest om de zandsculpturen te zien die mee hebben gedaan met de WK sandculpting. Ik had al gelezen dat de winnaar een "zwevende stoomwals" had gemaakt. 's Avonds was dat niet zo te zien, maar overdag leek dat ding inderdaad te zweven vanwege de spiegelende ondergrond.





08 juli 2018 - Wat eten we vanavond
Courgetterolletjes met mozzarella en zelfgemaakte tomatenpesto. Lekker buiten!





07 juli 2018 - Zwagersweekend
Dit jaar was ik weer aan de beurt om het zwagersweekend te organiseren. We hebben op zaterdagochtend bij Bever The Globe in Den Haag aan ijswandklimmen gedaan, daarna op het strand van 's Gravenzande aan blokarten gedaan en op zaterdagavond Het Plein in Den Haag onveilig gemaakt. Op zondag hebben we een ontbijtje in Scheveningen genuttigd en rondgelopen, o.m. over de pier. Met dit mooie weer wederom een geslaagd weekend met de de mannen, al zeg ik het zelf. Hierbij wordt het stokje doorgegeven aan zwager Patrick voor volgend jaar. Succes met het voorbereiden!





06 juli 2018 - Wat eten we vanavond
Een tuinbonen quiche met ricotta, citroen en dille uit eigen tuin.





30 juni 2018 - Verjaardag
Warm weer, gezellige mensen en wat hapjes en drankjes...een geslaagde verjaardag!





29 juni 2018 - Courgette
Tja, vandaag was ik jarig en die sappige courgette uit eigen tuin belandde dus in de frituur en daarna lekker op mijn bord, samen met wat frietjes en inktvisringen. Sowieso een van de beste verjaardagen ooit: ik had vrij en het was schandalig lekker weer. Jammer alleen dat ik zo hard moest werken als voorbereiding op al die gasten die morgen komen...





23 juni 2018 - Wat eten we vanavond
Voor de laatste keer asperges dit jaar waarschijnlijk. Gewokt met bosui, gember, knoflook en pistacccios en verse pasta uiteraard. Als toetje yoghurt met aalbessen en frambozen uit de tuin.





22 juni 2018 - Wat eten we vanavond
Het thema voor vanavond: eetbare bloemen. Vooraf gevulde courgettebloemen (gevuld met ricotta en kruiden en door een ei-bloem beslag gehaald). Als hoofdgerecht een salade met eetbare viooltjes met een verse foccaccia. Courgettebloemen, viooltjes en de rozemarijn voor de foccaccia kwamen uiteraard uit eigen tuin...





19 juni 2018 - Wat eten we vanavond
Een tomaten-basilicum taartje met courgettebloemen.





17 juni 2018 - Wat eten we vanavond
Asperges, gewokte spinazie, krieltjes, coquilles St Jacques en tomaten-knoflook-basilicum salsa. Mjam...





16 juni 2018 - Reünie
Na ca 30 jaar weer eens bijna iedereen van de oude studentenflat Patio 32 gezien. Leuke dag, goed weer, lekker gegeten en gedronken op het terras van de Vestingbar, wat wil je nog meer? Iedereen was erg enthousiast dat Frank de Lange, Caroline van Heusden en ik deze dag georganiseerd hadden. Leuk om al die oude koppen weer eens te zien. We waren allemaal "nauwelijks" veranderd. Nou ja meestal iets kaler, dikker en grijzer, maar daar kijk je toch snel doorheen nietwaar?





10 juni 2018 - Aardbeien
Lekker in de aanbieding bij de Appie. Naast een paar beschuitjes met aardbeien kun je dan ook een lekkere Strawberry Daiquiri maken voor bij een toastje...





06 juni 2018 - Wat eten we vanavond
Rijst met prei, gegrilde paprika, courgette uit eigen tuin en gevulde courgettebloemen met ricotta. Smaakte goed en ziet er waanzinnig uit!





03 juni 2018 - Wat eten we vanavond
Een zalm-citroen cannelloni. Met verse cannelloni en verse dille uit eigen tuin...





30 mei 2018 - Pluizebollen
In mei leggen alle vogels een ei. Vervolgens komen die eieren uit en rennen die pluizebollen gewoon de weg op en kom je ze overal langs de slootkant tegen. Ahwwww...





22 mei 2018 - Waar eten we vanavond
Op Ithaka vlakbij ons appartement in het dorpje Stavros bij een restaurantje met uitzicht over zee. Een salade met appel en feta.





19 - 29 mei 2018 - Ithaka
Dit jaar hadden we onze voorjaarsvakantie op Ithaka. Het eiland van Odysseus. We vlogen op Kefallonia, vandaar ging het met een busje, een privé veerboot en een gehuurde auto naar onze villa. Zoals gebruikelijk voor reisorganisatie Eliza was here weer een perfecte gelegen villaatje, met privé zwembad en geweldig uitzicht over Ithaka. Lekker gewandeld, geluierd en gegeten en gedronken. Ithaka is maar klein en niet erg breed zodat je bij een wandeling als snel eerst over de ene kant van het eiland naar zee kijkt en daarna over de andere kant. We hadden lekker weer en ik had weinig zin om na deze 11 dagen weer terug te moeten gaan, maar ja we hadden de jackpot weer niet gewonnen...





14 mei 2018 - Wat eten we vanavond
Een interessante aspergequiche.





12 mei 2018 - Nieuwe planten
Om een paar van onze plantenbakken aan te vullen, die wat leeg waren geworden na deze winter.





11 mei 2018 - Keramiekmarkt
We waren al een aantal jaren niet op de keramiekmarkt geweest omdat we vaak vanaf hemelvaart met vakantie zijn. Dit jaar echter niet, dus weer eens de kans te kijken wat er zoal gestald was. We hadden het idee dat er minder stalletjes waren en minder mensen. Niet getreurd: we hadden meer ruimte om een en ander te bekijken en met het redelijk lekkere weer konden we nog even genieten van een terrasje met witbier en een bittergarnituurtje.





10 mei 2018 - Wat hebben we voor toetje
Clafoutis. In plaats van de traditionele zwarte kersen clafoutis eentje met halve pruimen. Niet slecht, maar de pruimen gaven nogal veel vocht af. Volgende keer eerst even laten uitlekken uit de vriezer.





05 mei 2018 - Dusseldorf
Zwager Patrick kreeg voor zijn 50e verjaardag een stedentrip cadeau, onder de voowaarde dat we met de hele schoonfamilie meegingen. Dat hadden we niet beter kunnen plannen dan op 5 mei in Dusseldorf. Geweldig weer, gezellige stad en lekker eten en drinken, wat wil je nog meer?





29 april 2018 - Wat eten we vanavond
Een salade met asperges die er waanzinnig goed uitziet en erg lekker was: roodlof met zeekraal, Hollandse garnalen en asperges en een dressing van citroen, koolzaadolie, mosterd en honing.





29 april 2018 - Posbank
Paul de Boeij werd vandaag 50 en nodigde ons uit voor een brunch in Paviljoen Posbank. Gezellig, lekker gegeten en gesproken met enkele oude bekenden. Het weer was niet denderend alhoewel het tegen vieren nog redelijk was en een aantal personen nog mooi een wandeling konden doen.





28 april 2018 - Wat eten we vanavond
Aardappelen van de Markies, gevuld met ui-tomatensalsa (rechts) en tomaatjes en zeebaars uit de oven.





26 april 2018 - Oranje Tompoezen
WTF? De laatsje jaren zater er altijd 5 tompoezen in een doosje maar nu heeft die Plus markt ze met 2 in een doosje gestopt. En nog eens bijna 2 x zo duur als vorig jaar ook! Nou ja, ze zijn zo te zien wel wat groter. Ook lekker bij de koffie...





22 april 2018 - Paardenbloemen timelapse
Een interval opname maken van een paardenbloem lijkt niet moeilijk: je richt de camera, zet hem op intervalopname en wacht tot de bloem aan het einde van de dag dicht gaat of 's ochtends open gaat. Dat viel toch nog niet mee: door de minieme bewegingen van die bloemen schuiven ze makkelijk uit het centrum van je beeld waarna een onscherp beeld overblijft. Dat overkwam me zaterdagmiddag. Op zondagochtend dus maar met een groter scherpstelgebied gewerkt: dan blijkt de camera er ook nog af en toe naast te zitten. Enfin de versnelde video ziet er nog best aardig uit.





21 april 2018 - Wat eten we vanavond
Marokkaanse griesmeelbroodjes met kip-tajine.





21 april 2018 - Lente
De kweepeer en de appelboem schieten nu ook als laatsten deze week in bloei. Heel weinig bloesems aan de appelboom, dus waarschijnlijk weinig appels dit jaar. Dat kan wel kloppen omdat hij vorig jaar stampvol met appels zat.





19 april 2018 - Lente
Lekker zo'n dagje thuiswerken bij 26 °C! In de tuin schiet alles in bloei. De Japanse kers heeft er nog nooit zo vol uitgezien.





15 april 2018 - Lente
Deze week is het in de tuin een race tegen de klok welke fruitbomen het eerste in bloei staan. Dit jaar won de pruimenboom (linksboven) het nipt van de kersenboom (rechtsboven). De magnolia en de vergeet-mij-nietjes in het gras staan ondertussen ook al te bloeien.





14 april 2018 - Wat eten we vanavond
Een leuke combi: carpaccio van rode biet (dit keer met rode ui, vers geperste citroen, olijfolie, dragon en een paar druppels balsamico stroop) en sichuan noedels met garnalen, gember, bosui, rode peper, knoflook en zeekraal. De zeekraal had ik er bij gedaan nadat ik die bij AH zag liggen. Dat pakte erg goed uit en het was weer eens schandalig lekker...





12 april 2018 - Clivia
Ik dacht dat ie witte bloemen kreeg maar ze kleuren langzaam rood.





08 april 2018 - Tuin
En met dat lekkere weer kon ik mooi even het rozentuintje van onkruid ontdoen.





08 april 2018 - Terras
Terrasweer...





07 april 2018 - Wat eten we vanavond
Een zalm-tomaten taartje...





07 april 2018 - Terrasweer
Voor het eerst dit jaar ruim boven de 20 graden, dus tijd om het terras te bewerken met de Kärcher en daarna tijd om lekker te borrelen uiteraard.





02 april 2018 - Clivia
Ik had jarenlang een aantal clivia's op kantoor staan. Ze groeiden goed, maar nooit kregen ze een bloem. Bij mijn schoonmoeder elk jaar wel. Volgens haar kwam dat omdat ze op een koude plek in huis stonden. Zodra de clivia weer bloemen kreeg mocht ie weer in de huiskamer staan. Ik geloofde er niks van maar heb hem ook maar eens een tijd in een koude hal gezet. En verdomd! Hij heeft inderdaad een bloem gekregen!!!





01 april 2018 - Wat eten we vanavond
Aardappel-walnoot omelet met little gems met een balsamico-mosterd dressing.





31 maart 2018 - Wat hebben we voor toetje
Nog iets uit het boek Frankrijk het land en zijn keuken: Gateau Giennois. Kruimeldeeg bodem met walnoten, eidooier, suiker en geklopt eiwit erbovenop en een lik eigengemaakte bramenjam ertussen. Lekker maar een beetje droog.





30 maart 2018 - Wat hebben we voor toetje
Een paar jaar terug hebben we tijdens een centrumuitje een kookworkshop gehad. Ik mocht uien snijden en een haas. Anderen maakten chocolade mousse. Vandaag heb ik ook maar eens chcocolade mousse gemaakt. Helemaal niet zo moeilijk. Vooral chocolade smelten en mengen met geklopt eiwit en suiker... Smaakte goed!





25 maart 2018 - Lente
Lekker met een waterig zonnetje in de tuin gewerkt en de groenbak vol gemaakt met bladeren, takken en andere rommel. Daarna mag je dan volop genieten van een borrel in de achtertuin vonden we. Lekker biertje, Belgisch kaasjes, roompate en enkele groentedumplings. Dat er nog maar veel van dit soort middagen mogen komen dit jaar!





18 maart 2018 - Wat eten we vanavond
Yorkshire pasteitjes met salade Caprese.





17 maart 2018 - Wat eten we vanavond
Doperwtenkoekjes met pancetta en chilisaus.





17 maart 2018 - Wat hebben we bij de koffie
Versgebakken pruimentaart...





13 maart 2018 - Wat eten we vanavond
Een Griekse salade "anders" (met lttle gem, komkommer, tomaat, olijven en feta) met calamaris.





12 maart 2018 - Schofterig
Schofterig lekker dan, deze aubergine timbaaltjes met ricotta en pesto en tomaatjes uit de grill.





11 maart 2018 - Wat eten we vanavond
Lamskoteletjes met za'atar kruiden en een salade van boontjes met kikkererwten en munt.





10 maart 2018 - Waar eten we vanavond
Om de nieuwe job van Cristel te vieren aten we een verassingsmenu oftewel een Culinaire reis unique bij restaurant Unique in Gouda. Teveel om op te noemen: 6 gangen plus amuse en een wijnarrangement, maar de Coquilles met tomaten, chili-auberginepuree en artisjok met champagne schuim waren in ieder geval "to die for"...





02 maart 2018 - Het haasje...
Oom Jos vroeg of we langs kwamen om twee haasjes op te eten, die hij had gekregen van een bekende. Tja dat werd haas(t)je-repje naar de Koekoekweg...





25 februari 2018 - Tentje
Een nieuwe tent gekocht. Op de laatste camping kwam één van de stokken door de tent heen dus werd het tijd voor een nieuwe. Om te kijken of alle onderdelen aanwezig waren hebben we hem even opgezet in de woonkamer. Hij paste maar net...





24 februari 2018 - Wat eten we vanavond
Verse spaghetti met garnalen, pistaccios en rucola. Beetje afgekeken van Internet, beetje van mezelf. Voor een volgende keer zonder rucola, die is er toch iets te bitter bij. Ook met wat meer saus (en niet de witte wijn vergeten erdoor te doen...).





18 februari 2018 - Wat eten we vanavond
Een eendenbout met polenta en paddenstoelen-tomaten saus.





18 februari 2018 - Limoncello deel 2
De citroenschillen stonden al 8 weken te trekken in de pure alcohol, dus werd het tijd om ze samen te voegen met een suikerstroopje. Ik heb nu 2 varianten staan. Één met alleen suikerstroop verdund tot 40% en eentje met een klein beetje water erbij om ze minder zoet te maken en ook verdund tot 40%. Lekker uitproberen vanavond!





07 februari 2018 - Wat eten we vanavond
Courgettesoep-cappuccino...





05 februari 2018 - Wat eten we vanavond
Zoete aardappeltaart. Wel lekker, maar toch iets te zoet naar onze smaak, dus die keert niet terug op het menu.





04 februari 2018 - Wat eten we vanavond
Pot roasted witte kool. Moest eigenlijk met savooiekool, maar ja die hadden ze niet bij de Plus. Smaakte evengoed erg goed.





27 januari - 2 februari 2018 - Mayrhofen
Het weekje skiën was dit jaar in Mayrhofen. We zaten in appartementen Nieslerhof. Twee in de kelder waar ze een aparte kamer en badkamer hadden en de overige vier op de eerste verdieping, waar ook 2 kamers met badkamer waren. We begonnen de week met zonnig weer en hadden de laatste twee dagen bewolking en sneeuw. Die sneeuw vond ik wel hard nodig: voordien vond ik de pistes nogal hard en daar kan ik qua skitechniek maar matig mee omgaan. Grappig dus dat ik op donderdag, toen het begon te sneeuwen het langste en leukste heb staan skiën, terwijl de rest de pistes te zwaar en te traag vonden worden... Verder wel een leuk gebied, maar als je in Mayrhofen zit kom je niet snel in de overige skigebieden in het Zillertal terecht: de skibus deed er bijna een uur over om ons in Zell am Zillertal bij de juiste piste af te zetten en 's avonds moesten we ook weer een flink eind terug. De skigebieden zijn niet erg met elkaar verbonden, zodat je toch al snel de Penkenbahn en de Ahornbahn met de aansluitende pistes hebt gezien. We hebben ons buiten het skiën wel vermaakt met de apres ski, de traditionele erwtensoep van zwager Patrick, enkele etentjes, de pizza-avond met de traditionele skiquiz van mijzelf en enkele spelletjes. Waar gaan we volgend jaar naar toe?





24 januari 2018 - Street Art
Nu in Gouda het gros van het afval in PMD zakken zit en ze op sommige plekken aan de lantaarnpalen mogen worden opgehangen kom je soms van deze kunststukjes tegen.





23 januari 2018 - Wat eten we vanavond
Een stampppot van aardappelpuree met chinese kool, paprika, geitenkaas en hazelnoten uit eigen tuin.





22 januari 2018 - Boerenkool
Margreet had een tas met boerenkool op mijn bureau achtergelaten. Na snijden en wassen ligt er nu een zak in de vriezer om later een lekker maaltje mee te bereiden.





18 januari 2018 - Wat eten we vanavond
Een aardappel knolselderijgratin schotel met appel, brie en walnoot.





16 januari 2018 - Klussen klussen klussen
Nou ja, het bekleden van de trap hebben we laten doen, maar dat was evengoed klussen, klussen, klussen voor de Decorette. De trap is hiermee in ieder geval af!





14 januari 2018 - Wat eten we vanavond
Opnieuw heeft de pastamachine goed zijn werk gedaan. Dit keer had ik cannelloni gemaakt en Cristel heeft ze gevuld met gehakt, snijbonen, abrikozen en spekjes. Lekker kaassausje eroverheen en in de oven: et voila, schandalig lekkere cannelloni uit de oven.





13 januari 2018 - Wat eten we vanavond
"Thaise tapas": viskoekjes, garnalen-toast, dim sum met krab en mangosalade. Die vruchtenvlaai stond er ook nog tussen...





13 januari 2018 - Iets lekkers bij de koffie
Er liggen nog aardig wat bramen, aalbessen en zwarte bessen in de vriezer, dus heb ik er maar eens een "tuinvruchten" vlaai mee gemaakt.





09 januari 2018 - Wat eten we vanavond
Verse spinazie-ricotta gnocchi...





08 januari 2018 - Wat eten we vanavond
Quinoa met kikkererwten, pastinaak en wortel uit de oven en pistache noten en koriander.





06 januari 2018 - Wat eten we vanavond
Patrijs met pancetta uit de oven, krieltjes en slamix met pistache nootjes.





06 januari 2018 - Koffie
Met bramencake...





06 januari 2018 - Klussen klussen klussen
De dorpel van de kelderdeur moest uiteraard ook nog even in dezelfde grijze kleur geverfd worden als de andere dorpels in de gang.





03 januari 2018 - Wat eten we vanavond
Ik heb tegen Cristel gezegd dat ze me de volgende keer tegen moet houden, maar vanavond heb ik ravioli gemaakt, gevuld met een mengsel van ui, knoflook, walnoot, ricotta en parmezaanse kaas. Smaakte erg goed, maar was wel wat werk...





03 januari 2018 - Geld verdienen door niks te doen!
Het zou de kop van een schreeuwerige Internet advertentie kunnen zijn, maar dit is heel eenvoudig: vanaf 1 januari betaal je in Gouda per keer dat je het restafval in de grijze bak aan straat zet. Hebben we niet gedaan vandaag dus dat levert 6€ per keer op. Kijken hoe lang we dat vol kunnen houden dit jaar!





02 januari 2018 - Wat eten we vanavond
Noedels met tofu, paksoi, peultjes, rode peper, ui, gember, lenteui, koriander en pinda's.





02 januari 2018 - Klussen klussen klussen
Ik had natuurlijk bedacht om dit vorige week al af te maken, maar de kelderdeur is bij deze af: kattenluik verwijderd, opgevuld, geplamuurd en 2 x gegrond en gelakt. Nu de dorpel nog even...





01 januari 2018 - Eekhoorn
Wij zaten binnen aan het Nieuwjaarsontbijt, de eekhoorn buiten...